ENERGY FLICKS # 2

Tussen al het feestjes organiseren, party warming-ups geven in kekke outfits en juridisch geweld tegen een groot Frans monsterbedrijf door, zijn wij JSE’ers héle normale jongens. Dus staren wij wel eens naar een scherm van willekeurig bioscoop, televee of laptop. Filmpje hier, serietje daar, een stukje ontspanning is ons niet vreemd. In deel 2 van de rubriek ‘ENERGY FLICKS’ vind je onze tips van deze tijd. Doe er je voordeel mee. Of niet.  

We beginnen met de biosfilm Life, een lekkere creepy horror-space film waarin een team gespecialiseerde astronauten uit een bodemsample van Mars een levende cel weten te kweken. En fuck-a-duck wat blijkt; de cel, omgedoopt tot ‘Calvin’, transformeert zich in rap tempo tot een behoorlijke eikel! Dus moeten o.a. Ryan Reynolds en Jake Gyllenhaal aan de bak om de ondergang van de mensheid te behoeden. Nou zou Hollywood, Hollywood niet zijn als er binnenkort nog zo’n space film uitkomt, namelijk ‘Alien Covenant’ met een bijrol voor onze boy Danny McBride beter bekend als Kenny Powers. Dat gaat een rete-spannende worden dus hold on to your butts.   

Jake Gyllenhaal heeft aardig wat nachtjes doorgehaald voor deze rol

Jake Gyllenhaal heeft aardig wat nachtjes doorgehaald voor deze rol

JSE <3 hiphop! Okee we geven toe; veel hedendaagse hiphop sucks. Maar dat is nu eenmaal wat er gebeurt als een stroming zo mainstream wordt (kijk naar rock in de ‘80s). Echter, in de basis blijft het een grensverleggend genre. Wie had dan ook gedacht dat hiphop zou uitgroeien tot zo’n cultureel fenomeen? Daar is natuurlijk wel het een en ander aan vooraf gegaan. Zelden is deze evolutie zo tof in beeld gebracht als in het vierdelige ‘Hip Hop Evolution’, wat nu te zien is op Netflix. Vermakelijk, leerzaam en vol interviews met die ekte ekte pioniers. Wat gebeurde er ook alweer met rock? Oja, in de ‘90s rockte Nirvana de hele wereld uit z’n sokken. Kom maar op!       

is toch goud

is toch goud

Nou zijn wij bij JSE vooral erg gek op lachen en vooral niet zo serieus doen, maar ondanks dat zijn we hartstikke in-touch met onze emoties en pikken we af en toe een lekkere tranentrekker mee. Ook wij zijn gezwicht voor Moonlight, de Oscar winnaar voor best picture van dit jaar (dat was overigens nog wel even een dingetje). Het is een sterke film waarin verschillende thema’s als liefde, homoseksualiteit, mannelijkheid, opvoeding en raciale stereotypen knap en op verrassende wijze met elkaar verweven worden. Heavy shit wel en de film heeft dan ook een soort continue dreiging; hij grijpt je bij de strot. Iets luchtiger opgezet maar minstens net zo heftig is Manchester By The Sea, waarin we zien we hoe Casey Affleck (in een toprol) zich door het leven worstelt nadat zijn broer komt te overlijden en hij ineens voor zijn puberneefje moet zorgen. De luchtige opzet zet je echter behoorlijk op het verkeerde been en meer zullen we daar niet over zeggen. Beiden films zijn de natte wangetjes meer dan waard.   

Liever huilen van het lachen? Goed nieuws want de koning van de lach is terug. Halverwege vorig decennium had Dave Chappelle de wereld stevig bij de ballen. Zijn ‘Chappelle’s show’ was megapopulair, hij werd gebombardeerd tot ‘funniest man alive’, iedereen schreeuwde de hele dag “I’m Rick James Biiitch” en dus kreeg hij een 50 million dollar contract voorgeschoven. Wat deed ome Dave? Hij boekte em’ naar Afrika omdat hij “zichzelf niet uit het oog wilde verliezen”. Een keuze die hem op de lange termijn geen windeieren heeft gelegd want hij behield zijn ‘credibility’. Oh dát en het feit dat Netflix hem afgelopen jaar 60 miljoen (!!!) heeft betaald voor 3 exclusieve Dave Chappelle Live shows, waarvan de 1e 2 inmiddels online staan. Charlie Sheen beweerde ooit zo hard te hebben gelachen om Chappelle dat hij een er een herni(h)a(ha) aan overhield. Dergelijke pussy’s zijn wij niet, maar 1 ding staat vast; als je van harde humor houdt, dan is Dave your man.  

De legendarische Chappelle show

De legendarische Chappelle show

-XXX-
JSE