JSE JAARLIJSTJES 2016 Part 4: 'CULINAIRE' HOOGTEPUNTEN

OMG wat was het een bewogen jaar. Er is veel gebeurd. 2016 is goed geweest voor JSE en wij hopen dat wij in return ook goed terug zijn geweest! Voordat we doorstomen en 2017 te grazen gaan nemen is het verstandig om even stil te staan bij de hoogtepunten van 2016. Hieronder deel 4: 'CULINAIRE' HOOGTEPUNTEN

Dark n’ Stormy in de Du
Dé ontdekking van afgelopen jaar. Misschien liepen wij wel jaren achter. Maar fuck it, wat geeft het, we hebben hem nu in ons leven. Iets met rum en ginger beer in een gek blikkie. Kost nog tantoe veel geld ook. Maar het gaat als een warme gloed door je lijf. Exotisch dronken word je ervan. Cocktail van de goden.

Hamburgers in Berlijn bij dat ene tentje
Okee. Super kut. We weten het. Maar de White Trash in Berlijn is klaar. Niet meer wat het is geweest! Laatste keer was de service zo kanjer slecht dat Dustin wit wegtrok. En dat terwijl we er met een groep venten al ons zakgeld kwamen verbrassen aan cocktails, vlees en flikker tattoo’s. Lichtelijk ontdaan sleepten we onszelf over de straten van het grote, ineens kille Berlijn. Wat nu? “Ik moet.. Nu.. iets eten” klonk het. Telefoons werden gepakt. ‘Hamburger Berlin’ werd gegoogeld. Wat bleek! Om de hoek zat een tentje met de beste burgah ever. EN KAASLAPPIES OP DE KAART, want een Nederlandse eigenaar. Maar die waren op. Logisch ook. Hadden we maar een dag eerder moeten komen.

Spareribs bij de Wolfhound
Niet te lang getreurd over de White Trash, want goede spareribs eet je dichterbij huis. Bij The Wolfhound hebben ze namelijk tantoe lekkere, gemarineerd met cola en wat niet. Ook de Beer-battered shrimps zijn een aanrader. Een echte ontdekking, op aangeven van Hans, na een dag aanmoedigen bij de Marathon van Amsterdam.

De Sexpresso
Deze gaat stiekem misschien al iets langer mee maar werd in 2016 veel genuttigd! Werkt als Tequila, maar dan met Kahlua, gemalen (of met een vijzel gestampte; zie foto) koffie en een sinaasappel slice. Perfect voor dat moment nét na het eten als iedereen ineens moe en slap is en huilie huilie doet, maar je moet toch echt nog een avond de hort op. Precies dan neem je allemaal een Sexpresso en denk je boys van Je Suis. 

De sinaasappel was op. Ja het kan ook met cirtoen. Maar is minder lekker. Kom niet haten. 

De sinaasappel was op. Ja het kan ook met cirtoen. Maar is minder lekker. Kom niet haten. 

Kaaslappies op de MadNes camping
Het had hét hoogtepunt van MadNes moeten worden. Na allerlei omzeilingen, om 6 uur in de nacht met een FLINK stuk in de kraag nog even verse kaaslappies frituren. Gezellig, in een pannetje op een gaspitje, tussen onze tentjes in. Thans, that was the plan. Het is dat iemand het pannetje omtyfte en we met zijn 4en beteuterd zaten te kijken hoe het kokende vet langzaam richting Jelle zijn tentje afgleed. Daan kon zijn woede niet controleren en ging WWE op het gaspitje. Een lach en een traan. Het had zo mooi kunnen zijn. “Wat is dat zwarte spoor voor Jelle zijn tent?”.

Snackbar de Koetiller
Aangezien wij jaarlijks een dag lang doorbrengen in het pittoreske Noordwijkerhout i.v.m. het Bloemencorso festijn, zijn wij steeds bekender aan het geraken met de do’s en dont’s van culinair Noordwijkerhout. Wat we je kunnen vertellen; snackbar de Koetiller voelt als thuiskomen. Een warm bad van satésaus.