JSE JAARLIJSTJES 2016 Part 3: MUZIEK

OMG wat was het een bewogen jaar. Er is veel gebeurd. 2016 is goed geweest voor JSE en wij hopen dat wij in return ook goed terug zijn geweest! Voordat we doorstomen en 2017 te grazen gaan nemen is het verstandig om even stil te staan bij de hoogtepunten van 2016. Hieronder deel 3: MUZIEK

Muziek van 2016

Gucci Mane
Big Guwop kwam dit jaar als een baksteen door je voorruit. Na zijn vrijlating uit de gevangenis bleek Gucci tegenwoordig afgetraind en nuchter (zie foto hieronder). Vroeger dropte ‘ie al mixtape’s en platen als ware het ochtendbolussen (kijk maar op de Spotafai), in 2016 was Wizzop productiever dan ooit. Eigen releases maar ook veel guest verses, zoals op ‘Black Beatles’ van Rae Sremmurd. Je weet wel, van de mannenkin challenge (<---check deze link ook!)  

Gucci Armstrong

Gucci Armstrong

De Staat
Lovende recensies, voorprogramma Muse, 3voor12 song van het jaar. Blablabla. Wij hebben die ronddraaiende pit tijdens Witch Doctor meegemaakt. Fenomenaal. 

A Tribe Called Quest
Na 18 jaar een plaat uitbrengen en het is precies wat iedereen ervan hoopte. Dat is knap. Met ‘We Got It From Here…. Thank You 4 Your Service’ verdienen de mannen een plek op deze lijst. Brap Brap! R.I.P. Phife Dawg.

Broederliefde
Nederlandstalige hip-hip doet het goed en dan vooral bij al die kut koters, a.k.a. de jeugd. De Broederliefdes, Jonna Frasers, SBMG’s Lil Kleine’s en Ronnie Flexxen zijn niet aan te slepen op schoolfeesten en dat weten wij uit ervaring. Maar waar al die Nederhop muzikaal vaak van niveau lik-me-vessie is (zeker als je opgegroeid bent op Opgezwolle), kunnen we niet ontkennen dat ‘Jungle’ een lekkere pokoe is.

JSE skool party @ De Schakel. Iedereen wil Broederliefde. Crazy

JSE skool party @ De Schakel. Iedereen wil Broederliefde. Crazy

Orgaanklap
Onze favo shockpunXers kappen ermee. Inmiddels kan iedereen de piemel van de zanger wel boetseren uit een stuk klei dus de ‘Grap is gemaakt tour’ afscheidstour is in volle gang. Ga vooral nog een keer kijken, of vermaak jezelf op YouTube. Releaseparty van Panic! At the FEBO was episch. We kijken uit naar toekomstige projecten.

Childish Gambino
Rapper, zanger, acteur, regisseur, schrijver etc. Donald Glover is zo’n teringleiertje wat eigenlijk alles goed kan. Zelden zijn soul, funk, rock, hip-hop en psychedelica zo goed gemixt als op “Awaken, My Love”.

Rico & Sticks
De helden van Opgezwolle zijn beiden nog actief met allerlei (best leuke) projecten en krijgen samen met Typhoon de Ziggo Dome gewoon vol. Lekker bezig. Komt Delic ooit nog meedoen? We blijven duimen.

Eervolle vermeldingen: Chance The Rapper, Kaytranada, Johnny 500, Aziz Wrijving, What So Not, Flume, D.R.A.M., Post Malone, AlunaGeorge