April = Energy in je bil!

In hoeverre we binnen JSE al van tradities kunnen spreken, zou je kunnen aanmerken dat April en Mei traditioneel gezien tot de drukste maanden behoren. Voornamelijk doordat een of ander opperwezen ooit besloten heeft dat het lollig is om zowel het Bloemencorso, áls Koningsdag én 5 Mei binnen 2 weken te plaatsen. Daarnaast komt PolderGoud ook dichterbij en zijn we eindelijk eens gevraagd om publiekelijk op onze eigen partypoppers te blazen! 

Nee dat laatste is echt geen 1 april grap. Iemand heeft ons een podium geboden om over onze capriolen te komen vertellen, maar daar later meer over. Eerst springen we even chronologisch door de maand April. Gelukkig valt er over de eerste helft weinig te vertellen, hetgeen er voor zorgt dat dit geen ellelang lulverhaal is geworden. In tegenstelling tot het JSE HQ, waar wel flink te vallen viel, voornamelijk over volle vuilniszakken. Ba- Dum Tsss.

Korte samenvatting 1 t/m 13 April:
- aangiftebelasting
- meetings voor MadNes, Koningsdag, PolderGoud etc.
- blogs schijven
- klussen voor corso
- kantoor opruimen
- koffie drinken uit ons nieuwe koffiemasjien

Stichting Sint Jacob
Op 14 April zijn we geboekt voor een feest in Patronaat, van bureau zorgbemiddeling Sint Jacob, alwaar wij onze beroemde party-cipatie gaan showen. Nou horen we jullie denken “wat de f*ck hebben die boys daar nou te zoeken”, maar we hadden een meeting met de feest-commissie en die dames (allen van middelbare leeftijd) hadden party-knowledge waar de gemiddelde blaaskaak nog een feesthoed aan kan zuigen. Dát, en een leuke flyer, wat ook zeldzaam is.    

Creatieve Universiteit Haarlem
Dan dus 20 April! Een woensdag avond zoals er in de historie der mensheid nog geen woensdagavonden plaats hebben gevonden. We zijn gevraagd om een presentatie te geven over JSE bij de Creatieve Universiteit Haarlem! ‘CUH’ is een maandelijkse bijeenkomst, opgezet door Klein Haarlem, waar verschillende sprekers presentaties geven over alles wat interessant kan zijn voor creatieve ondernemers. Na 5 x gecheckt te hebben of ze niet toch een ander Je Suis Energy uit Haarlem bedoelden hebben we uiteraard toegezegd. Best een hele eer! 

Als je hier graag bij wilt zijn moet je even kijken op de volgende site(s):
http://www.meetup.com/Klein-Haarlem-Meetups/ 
http://www.meetup.com/Klein-Haarlem-Meetups/events/229813485/   

Bloemencorso 2016
2 Dagen later staat JSE voor de 3e maal te shinen tijdens het corso. Wederom hebben we de praalwagen voor de gemeente Haarlem ontworpen en zullen we de productie op ons nemen, traditiegetrouw gaat de boel dus op stelten. Anders zouden wij je suis niet zijn, wat een mooie zin is. Het Corso thema dit jaar is fashion. Fashionable als wij zijn (lees; als Daan is), hebben we besloten een hommage te brengen aan daar waar onze fashion roots liggen; de straten van Haarlem- Noord. En een beetje die van Spaarndam. Van Bart dan. Dus verwacht blockparty’s, vervallen huizen, lowriders, graffiti, break-dancing en een plein vol cool kids (zie foto hieronder)!

Tipje van de sluier: Bart in de JSE Lowrider

Tipje van de sluier: Bart in de JSE Lowrider

Het corso komt op zaterdag 23 April ergens tussen 21:00 en 22:00 aan in Haarlem. Onze wagen zal voor Van Duivenboden op de Gedempte Oude Gracht tot stilstand komen en ons plan is om dan nog een klein smerig feestje te bouwen ‘on the streets’. We moeten namelijk wel in thema blijven. Hierover binnenkort meer info op onze FB. Dus fan van bloemen of niet, gewoon afkomen voor beats & beers!

Op Koningsdag 2016 neemt Je Suis Energy een dagje vrij want dan gaan we schat zoeken in de Hout. Ook wel eens lekker. Als we daar wakker van worden is het waarschijnlijk al Mei, maar niet getreurd, want ook in die maand gaan er weer mooie JSE projecten plaatsvinden.

-XOXO-