Gastblog #1: Geen Zin(tuigelijk) Je Suis

Laatst stond Je Suis Energy op Sencity, het zintuigprikkelende festival in Patronaat. Zij stonden daar met hun geheel eigen QuartyParty, ja ‘zij’, want ik was ‘r een keertje niet bij, maar blijkbaar hebben ze het onwijs naar hun zin gehad. Zonder mij. Zonder dat ik er bij was dus. Ik was er niet.

Ikzelf heb een treurig leven, geen kleur, geen geur, geen smaak. Tot overmaat van ramp heb ik dan ook nog een paar jaar geleden de jongens van Je Suis ontmoet. Het tragische is dat al wat ik heb om naar uit te kijken de weekenden met Je Suis zijn. Zei ik weekenden? Die hufters bellen je gerust maandag op voor een MondayMopje of twee. Nou hebben ze me ook nog gevraagd om een gaststukje te schrijven, waar ik natuurlijk helemaal geen zin in heb. Één omdat ik nooit schrijf, voor de mensen die mij niet kennen, ik ben beter in praten… En twee omdat het ook best lastig is als er een soort van verwacht wordt dat ik leuke, positieve gevoelens uit, waar die er helemaal niet zijn.

‘Ja schrijf maar over wat Je Suis Energy voor jou is ’was de vraag‘ en om dan in het zintuigelijk thema te blijven is het misschien leuk om de kleur, geur en smaak van Je Suis erbij te betrekken. Ofwel ‘omschrijf het Je Suis Energy-gevoel voor jou.’

Nou zoals ze in het engels zeggen: ‘Here goes nothing’, letterlijk niks dus in dit geval.

De kleur van Je Suis

Is overduidelijk rood, rood van de bloeddoorlopen ogen als je brak hardlopers staat aan te juichen bij de Dam tot Damloop. Rood van je aangelopen kop als je schreeuwend tussen de ballen staat in de Ballin’ bak. Overtuigend rood van het bloed, tussen al het zweet en de tranen, wat je ongetwijfeld verliest bij het werken met deze gasten.

De geur van Je Suis

Een mengelmoes van energiedrank, vieze sigaretjes, bier in foute snorren en om het af te toppen een gorillapak wat nog nooit is gewassen, maar wel tallozen keren nat is geweest en niet van een wandeling in het regenwoud.

De smaak van Je Suis

Is die wrange smaak als je afgepeigerd en kapotgemaakt naar huis loopt met niets anders dan de spreekwoordelijke voldoening en een bol.com tegoedbon in je knuisje gedrukt. 

Het geluid van Je Suis

Ken je het geluid van nagels over een schoolbord? Dat dus…

Toch is er ook een lichtpuntje aan het einde van deze tunnel vol misère, het Je Suis gevoel voor mij is uiteindelijk toch precies dat: Energie. Dit groepje malloten dwingt mij om uit mijn comfortzone te stappen, op een niet dwingende wijze. En dat maakt Je Suis meer dan de moeite waard, ondanks al het verdriet wat ze me kosten, geven ze me minstens net zoveel energie terug. Sterker nog, meer Energy dan dat ik er ooit in zou kunnen stoppen.

Thx jongens, ook namens Bol.com. Jullie zijn kanjers.

En daarom wil ik zeggen:

Je Suis Dustin
Je Suis Energy